PARAPENT INICIACIÓ – 4 DIES

Per fer un curs de parapent no es necessita cap experiència ni coneixement previ, només ganes de començar en el meravellós món del vol en parapent.

El nostre mètode d’ensenyament està basat en l’ús del torn o biplaces, en funció de les necessitats concretes de cada alumne. El torn ens permet elevar-nos del terra progressivament amb el parapent sense notar cap estrebada i amb una sensació de seguretat plena en tot moment. Des del mateix camp de vol ens aixecarem, sense salts ni desnivells, a diferents alçades (entre 5 i 150 m. sobre el terra) per entrenar envols i aterratges amb tota seguretat. Això és possible gràcies a l’ampli camp on realitzem l’ensenyament (10 hectàrees). En el cas dels biplaces, l’alumne volarà acompanyat del monitor el qual li anirà donant instruccions durant el vol.

Un cop superada la fase anterior, tots els cursos acaben amb els vols efectuats des dels envols del Montsec amb desnivells d’entre 400 i 1000 metres. En tot moment l’alumne està en contacte via ràdio amb els instructors de l’envol i l’aterratge, els quals li indicaran les maniobres a realitzar.

Entre les classes pràctiques es duen a terme diverses sessions teòriques en les que s’imparteixen els coneixements necessaris per a completar la formació pràctica.

L’objectiu del curs d’iniciació és que l’alumne adquireixi els coneixements elementals per a volar. Posteriorment pot realitzar el curs de perfeccionament en el qual adquireix els coneixements per arribar al total autonomia com a pilot.

A qui va dirigit?

A aquelles persones que desitgin iniciar-se en el vol en parapent.

Curs iniciació parapent Ager

Objectius:

Aconseguir el nivell de pilotatge del parapent necessari per a poder efectuar vols d’alçada amb l’assistència per ràdio de l’instructor.

Duració del curs:

La duració s’estableix entre 4 i 6 dies, en funció de la modalitat escollida i les condicions meteorològiques.

Requisits previs:

No és necessari cap coneixement sobre vol, només tenir ganes i unes condicions físiques normals.
L’edat mínima de l’alumne serà de 14 anys, i sempre que sigui menor d’edat, es requerirà una autorització paterna per a l’activitat.

Què inclou el curs?

  • Formació teòrica i pràctica en el nivell d’iniciació.
  • Vols des de 10 m. fins a 1000 m. de desnivell
  • El parapent, la cadira, el casc i ràdio per el desenvolupament del curs.
  • Un total entre 4 a 6 vols amb el parapent (depenent de les condicions del desenvolupament del curs). Vols en torn i vols biplaça.
  • Carnet de vol, on s’anotaran els vols realitzats.Curs iniciació parapent Ager
  • Els transports en vehicles fins a la pendent escola i els envols.

Desenvolupament del curs:

Degut a les condicions meteorològiques de la zona, les sessions pràctiques es duen a terme des de primera hora del matí fins al final d’aquest, i des de mitja tarda fins quan es fa fosc.
Això és degut a que durant aquesta etapa necessitem brises suaus que ens ajudin amb el domini del parapent, evitant vents forts que ens impedirien controlar la vela. Al migdia es duen a terme les sessions teòriques, en les que es concreten aquells aspectes que ens permetran comprendre millor el vol en parapent. En general es dediquen entre 6 i 8 hores diàries a l’aprenentatge.

Primera jornada

El primer dia el passarem a l’anomenada pendent escola, que és un camp obert d’unes 10 hectàrees, que a més té una lleugera inclinació que ens facilita els exercicis a realitzar.

  • Reconeixement del material. El parapent, les seves parts i denominació. La cadira la seva col•locació.
  • Preparació del parapent i la cadira. Revisió de l’equip.
  • Inflades del parapent amb vent suau, amb el que aprendrem a aixecar el parapent del terra i a controlar-lo, exercici imprescindible per a poder envolar-nos. Carreres amb el parapent inflat, per a comprendre el funcionament dels frens i la seva funció en els girs.

Curs iniciació parapent Ager

Segona jornada

Vols de baixa alçada (entre 5 i 50 m.) amb torn o biplaces amb un monitor de parapent. Tindrem les primeres sensacions del que és volar amb parapent.

El mètode del torn aconsegueix que, d’una manera suau, ens aixequem a una alçada de 5 a 50 metres. Estarem practicant l’envol, notant la sustentació del parapent i aterrant d’una manera suau i controlada en el mateix camp d’aprenentatge. En tot moment l’alumne disposa d’una ràdio per la que rep les instruccions de l’instructor. En una segona fase, es faran vols d’alçada mitja (fins a 150 m.) En els vols de 150m., per fi, sentirem el què és volar en parapent. El terra comença a veure’s petit, i tindrem la oportunitat de practicar les maniobres d’envol, girs aproximació i aterratge. Gràcies al torn podrem realitzar múltiples vols d’aquestes característiques que ens preparen per als vols d’alçada.

El mètode del biplaça, permet que l’alumne, practiqui els girs, les aproximacions a camp i els aterratges acompanyat d’un monitor. Durant el vol el monitor anirà corretgint el pilotatge del parapent.

Tercera i Quarta jornada

Vols de muntanya (des de 450 a 1000 m.). Ens desplaçarem amb vehicle de l’escola fins a l’envol. Anem a dur a terme l’experiència culminant del curs. L’escola ens assigna l’instructor per a l’envol i l’aterratge, i és el moment d’envolar-nos amb una carrera per una suau pendent situada al cim del Montsec. Inflem el parapent, controlem, carrera i… a volar!! Ara ja no hi ha dubte de que l’esforç dedicat en els primers dies ha valgut la pena. Estem a casi 1000 m. per sobre del terra volant en parapent amb els ocells, i som nosaltres mateixos els que portem les nostres pròpies ales!!

Curs iniciació parapent Ager

Unes indicacions precises dels instructors ens facilitaran el poder gaudir amb aquest vol, fer una correcta aproximació i realitzar un aterratge perfecte.

Dins de lo possible, es faran un mínim de 4-6 vols de muntanya, però si les condicions meteorològiques ho impedissin, s’ampliaria una jornada la duració del curs. L’ensenyament és personalitzat, respectant en tot moment les aptituds de cada alumne, el que pot suposar un aprenentatge més llarg en alguns casos.

Comments are closed.