Caiacs

En Albatros Escola de Vol volem oferir-te la possibilitat de gaudir dels embassaments que es troben a prop d’Àger. Per això donem la possibilitat de gaudir d’unes excursions amb caiac, per recrear-se en un espai d’aigües tranquil•les de Catalunya.

Caiacs al congost de Montrebei. Ager

Espais d’un gran atractiu natural s’apleguen al voltant dels embassaments de Camarasa, Canelles, Sant Llorenç de Montgai, que configuren l’espai més gran d’aigües tranquil•les de Catalunya. Entre el verd del paisatge boscós i el blau de les làmines d’aigua trobem espais envoltats d’una rica i variada fauna i flora.
Una mica d’emoció i plaer barrejats durant unes hores. La combinació perfecte per un dia a la natura. Amb el caiac d’aigües tranquiles podràs realitzar excursions que et sorprendran per la seva bellesa, podent tenir accés a llocs insòlits, inaccessibles, desconeguts i inoblidables. Aquí el caiac es converteix en un bon medi per fer turisme, conèixer racons nous, fer amistats i ocupar el nostre temps d’oci mantenint una acceptable forma física. I a més no coneix limitacions d’edats. Podràs realitzar divertits i impressionants recorreguts pels embassaments de Canelles (Congost de Mont Rebei) o l’embassament de Camarasa.

Caiac Congost Montrebei

Amb el caiac no només practicarem un esport nou, sinó que descobrirem sensacions inèdites lliscant por sobre de l’aigua silenciosament i en harmonia amb la naturalesa. És una de les millors maneres de gaudir de l’entorn de Mont Rebei, acompanyats dels nostres amics i/o familiars y en un medi de transport que et permet estar dins del paisatge sense fer-lo malbé i gaudint-lo al màxim. El caiac de travessia permet experimentar i gaudir l’ aventura i la llibertat de recórrer el mon des de l’aigua. La característica principal del caiac és el desplaçament silenciós sols propulsat pell remer que no pertorba l’atmosfera tranquil·la i natural dels indrets que es visiten. Desplaçar-se en aigües calmades s’ està convertint en una excel·lent possibilitat per passejades relaxades combinant l’ observació i el gaudir de la bellesa natural. El Caiac és un medi que et permetrà conèixer aquest entorn natural d’ una manera diferent. Pels amants del silenci, la tranquil·litat i de precioses postes de sol a l’ aigua.
Respecte a la indumentària, ha de ser còmoda i adequada a la època del any i a cada persona. Especial atenció mereix protegir-se del sol, sobre tot el cap, i utilitzar calçat lleuger que es pugui mullar però a la vegada ens permeti caminar quan es desembarqui. També recomanem portar guants i canellera per aquelles persones que puguin patir i de les mans o canells en les llargues travesses.

Un mica de historia

Montrebei kayaks Ager

Es desconeix l’origen exacte del caiac, però s’assumeix que varem ser els esquimals els primers en fer-ho servir. És la embarcació mes antiga que es fa servir actualment ja que es calcula que té més de 3000 anys. Els seus primers usuaris varem ser els pobles aleuitans, els Inuits del nord de Canadà, Norses de Grenlàndia i Islàndia, Lapons del nord d’Europa i les tribus Koryak i Chukchi de la Sibèria Segons alguns historiadors, la paraula caiac significa “roba per caminar a l’aigua” ja que era construït a la mida exacta de l’ocupant; d’altres diuen que significa “home-barca”. Els esquimals van crear també roba especifica per aquesta activitat com l’anorac fent servir budells d’ocells entre d’altres animals, també van desenvolupar un “cubre” que només deixava la cara del remer al descobert. L’ actual caiac, descendeix del “bote de hombres” (ka-i-ak) dels esquimals. Construït amb ossos de ren o fusta i recoberts de pells de foca o altres animals, arribant a la seva màxima sofisticació a Groenlandia. Varen ser bàsicament utilitzats per la caça i pesca.

Comments are closed.